Renovatie Onderwijsboulevard 215

print

Verbouwing Onderwijsboulevard 215 afgerond

22 december 2017 door DIF ICT en Facilitaire dienst

De renovatie is klaar. Ruim 2 jaar hebben we verbouwd op de Onderwijsboulevard 215 in ‘s-Hertogenbosch. Bijna alles knapten we op, terwijl het onderwijs gewoon doorging. Een prestatie van formaat gezien de enorme berg aan werkzaamheden. Er kwamen maar weinig klachten, wat vanwege de omvang en impact bijzonder is.  

De aanleiding voor de verbouwing kwam in 2012. De ventilatie en luchtkwaliteit op deze locatie bleken niet in orde. Studenten en medewerkers hadden het benauwd en warm. Uiteindelijk kwam er een totaalplan waarin ook een nieuw Xplora en een glazen hoofdentree een plekje kregen. 

Doel
Het doel van de renovatie was tweeledig. Enerzijds een energiezuinig en duurzaam gebouw. Anderzijds een optimale werk- en leeromgeving. Gezien alle positieve geluiden is dat goed gelukt. 
Op Facebook plaatsten we onderstaand filmpje. Dit geeft een mooie eerste indruk en leverde veel enthousiaste reacties op:


Zie je hierboven geen film? Klik dan op deze link naar de video.
 

Oplevering
Op donderdag 21 december was de bouwkundige oplevering. Het grote werk is gedaan, al zijn er nog wat laatste restpuntjes. Arnaud Opdam tekende namens Avans Hogeschool de opleveringsdocumenten, samen met Gerko Koenen van hoofdaannemer Hazenberg:

Voor alle betrokken bouwpartijen was de renovatie een flinke uitdaging. De interne verbouwing was één grote puzzel. Vooral omdat het onderwijs er nauwelijks last van mocht hebben. Eerder namen we al een kijkje achter de schermen om te zien hoe de verschillende partijen erin slaagden om alles goed onderling af te stemmen. 

Feest op 8 januari
Avans wil graag alle studenten en medewerkers op de Onderwijsboulevard 215 danken voor hun begrip en flexibiliteit in de afgelopen 2 jaar.
Op maandag 8 januari 2018 is de officiële heropening van het gebouw. Iedereen die op de Onderwijsboulevard 215 werkt of studeert is welkom. Aanmelden kan tot 2 januari via het aanmeldformulier.

Laatst bijgewerkt op 22 december 2017.