Renovatie Onderwijsboulevard 215

Verbouwing Onderwijsboulevard goedgekeurd

19 januari 2016 door DMCS Marketing, Communicatie en Studentenzaken

De verbouwingsplannen voor de Onderwijsboulevard 215 in 's Hertogenbosch zijn in grote lijnen goedgekeurd door de welstandscommissie.

Op enkele details na is de gemeente akkoord met de nieuwe hoofdentree aan de voorzijde:

Aan de achterzijde, achter de aula, komt een nieuwe entree:

Ook de loopbruggen op de eerste en tweede verdieping zijn goedgekeurd. Deze vormen een extra verbinding binnen Xplora:

Planning

De interne verbouwing aan de Onderwijsboulevard is in oktober 2015 al gestart. De renovatie is vooral gericht op klimaatbeheersing. Het resultaat in 2017 is een energiezuinig en duurzaam gebouw en een optimale werk- en leeromgeving.

Tot nu toe verliep de verbouwing grotendeels buiten het zicht van veel studenten en medewerkers. Dat verandert vanaf half februari. Dan start de verbouwing in Xplora en zijn er tijdelijk minder werkplekken voor studenten.

Vanaf half februari gaan ook de eerste werkkamers van de academies op de schop. Dit betreft enkele werkkamers van de Academie HRM en Bestuur (AHB) en de Academie voor Marketing en International Business (AMIB). De betreffende docenten en medewerkers werken gemiddeld zes weken in een nieuwe tijdelijke kantoorruimte op de begane grond (OF008). De totale verbouwing is eind 2017 klaar.

Download hier de presentatie van de architect

Meer informatie vind je op renovatie.avans.nl

Laatst bijgewerkt op 19 januari 2016.