Renovatie Onderwijsboulevard 215

Flinke verbouwing deze zomer op Onderwijsboulevard

23 mei 2017
Van 10 juli tot en met 25 augustus werken we extra hard aan de verbouwing op de Onderwijsboulevard 215 in ’s-Hertogenbosch. Zo vervangen we de hoofdentree. Achter het atrium plaatsen we loopbruggen voor Xplora. Ook plaatsen we nieuwe trappen in de entreehal. Een flinke verbouwing, waar we wel iets van merken. We gebruiken de rustige zomervakantie om extra veel werk te verzetten.

Fotogalerij

• Nieuwe hoofdentree
    Een nieuwe glazen entree geeft ons gebouw een heel ander aanzien. Het zorgt voor meer licht, openheid en transparantie. Eind oktober is de nieuwe hoofdentree helemaal klaar.
  • Nieuwe trappen en extra zitjes
    De halfronde trappen in de entreehal naar de eerste verdieping, vervangen we door nieuwe rechte trappen. Bovenaan die trappen komt nog een extra tussenvloer met tafels en bankjes. Vanuit deze nieuwe zitjes kijk je door de nieuwe glazen gevel naar buiten.
  • Loopbruggen Xplora
    Op de 1e en 2e verdieping van Xplora komen 2 loopbruggen, zodat je straks kunt rondlopen van de ene vleugel naar de andere. Deze loopbruggen komen aan de buitenzijde, achter het atrium.
  • Aanbouw en achteringang atrium
    In het atrium komt een achteringang. We plaatsen daar een draaideur en breiden de achterzijde uit. Er komt een tribune en een spreekgestoelte, zodat docenten hier ook buitencolleges kunnen geven. Eind oktober is dit klaar, samen met de 2 loopbruggen van Xplora daarboven.
  • Vervanging dichte deuren
    In de gang van zone G vervangen we deze zomer alle dichte deuren door deuren met glas. Op die manier zorgen we voor nog meer licht en transparantie binnen het gebouw.
  • Nieuwe trappenhuizen achterzijde
    Aan de achterzijde van zone B en F, plaatsen we nieuwe trappenhuizen.
Wat we ervan merken vanaf 10 juli:
  • In de zomervakantie ga je via de achterzijde het gebouw binnen. Net als vorige zomer dus. Op dag 1 van het nieuwe schooljaar, 28 augustus, kun je weer via de voorzijde naar binnen. Tot eind oktober gaat dat nog wel via een tijdelijke houten doorgang.
  • Houd rekening met geluidsoverlast tussen 10 juli en 25 augustus. In de zomerweken werken we de hele dag door. Vanaf lesweek 1 stopt de geluidshinder weer om 8.45 uur, zodat we de lessen niet storen. Alleen achter het atrium werken we wel de hele dag door aan de loopbruggen.
  • Achter in het atrium staan tot eind oktober een steiger en een groot houten schot. Ook in de entreehal en op verdieping 1 en -1 zie je tot eind oktober houten schotten.
  • Per dag vervangen we ongeveer 10 tot 15 dichte deuren in zone G door deuren met glas. We zorgen ervoor dat alle kamers ’s avonds weer dicht kunnen.

Fotogalerij

Ruimtes tijdelijk niet beschikbaar
Vanwege verbouwingen en interne verhuizingen zijn diverse ruimtes tijdelijk niet beschikbaar:
  • De huidige flexruimte in OGS18 is van 10 juli tot half oktober niet beschikbaar. Als je een werkplek zoekt, kun je het beste bij academies of diensten informeren naar beschikbare werkplekken. We doen dus een beroep op jullie flexibiliteit en gastvrijheid.
  • De personeelskamer op de begane grond in OG018 is vanaf eind mei tot 1 januari 2018 niet beschikbaar.
  • De bestuurskamer in OF102 is vanaf 10 juli niet meer beschikbaar. Vanaf 1 januari 2018 zit de bestuurskamer in OF004-OF006.
  • De 2 nieuwe overlegruimtes OG037 en OG038 zijn van 10 juli tot eind september niet beschikbaar als overlegruimte.
  • De overlegruimtes OG333 en OG334 zijn van 10 juli tot half december niet beschikbaar als overlegruimte.
Interne verhuizingen
Interne verhuizingen van medewerkers gaan ook gewoon door. Een groot deel van de werkkamers en lokalen is nu opgeknapt:
  • De werkkamers van de Academie voor Veiligheid en Bestuur (AVB) zijn klaar. De AVB-medewerkers verhuizen momenteel weer terug naar hun kamers op de derde verdieping.
  • Eind mei is een deel van de Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie (AOMI) aan de beurt. Deze AOMI-medewerkers werken dan tijdelijk in ruimte OF008.
  • De decanen werken van 4 juli tot 24 augustus op onze locatie op het Stationsplein 50. Ook tijdens de zomersluiting blijven zij dus bereikbaar voor studenten, maar wel op een andere locatie.
  • Het Expertisecentrum Sustainable Business en het Expertisecentrum Veiligheid verhuizen begin juli naar OF008. Zij blijven ook in deze ruimte.
  • Het Avans Ondernemerscentrum verhuist begin oktober naar de entreehal, op de plaats waar nu nog de ict-supportbalie zit. Ict-support gaat naar de ruimte daarachter en krijgt een eigen ingang.
In de meest recente verhuisplanning vind je terug welke medewerkers waarnaartoe verhuizen.

Wat we tot aan de zomer nog doen
Wat je de komende weken nog meer merkt van de verbouwing:
  • Op vrijdag 9 juni verplaatsen we het Avanslogo aan de voorzijde één verdieping hoger. Dit om plaats te maken voor de nieuwe glazen hoofdentree.
  • We knappen de wanden, leuningen en plafonds op van alle trappenhuizen. Dit doen we in fasen om de overlast te beperken. De trappenhuizen kun je in noodgevallen altijd gebruiken.
  • De leslokalen in zone F3 zijn begin juni klaar. In de zomer knappen we de lokalen op in zones F0, C0 en C3. Na de zomer zijn de F1-lokalen aan de beurt. De collegezalen hoeven we niet op te knappen.
Begrip en flexibiliteit
We realiseren ons dat de werkzaamheden tussen 10 juli en eind oktober voor de nodige overlast zorgen. We vragen jullie begrip hiervoor en doen een beroep op jullie flexibiliteit.
Half december zijn we klaar met verbouwen en genieten we van een mooi, open en energiezuinig gebouw. Een prettige werk- en leeromgeving met betere ventilatie, andere verlichting, een open entree en een modernere uitstraling. Een mooi eindresultaat om in gedachten te houden.
Laatst bijgewerkt op 30 mei 2017.