Renovatie Onderwijsboulevard 215

Interne verbouwing

Avans Hogeschool is in oktober 2015 gestart met een interne verbouwing op de Onderwijsboulevard 215 in ’s-Hertogenbosch. De renovatie is vooral gericht op klimaatbeheersing. Het resultaat in 2017 is een energiezuinig en duurzaam gebouw en een optimale werk- en leeromgeving.

Wat vernieuwt Avans? 

Avans zorgt voor nieuwe plafonds, betere ventilatie en andere verlichting. We schaffen nieuw meubilair aan en betere smart- en whiteboards. Ook vernieuwen we de centrale studieplek Xplora. Dit zijn een paar voorbeelden van de verbeteringen die we op deze locatie doorvoeren.
Het gebouw krijgt een moderne uitstraling en een fijne atmosfeer. Voor studenten een leeromgeving die voldoet aan de eisen van deze tijd. Een prettige plek om te studeren, les te volgen, colleges bij te wonen en aan projecten te werken. En voor medewerkers een fijne omgeving om in te werken. 

Duurzaam 

Met de interne verbouwing maakt Avans een onderwijslocatie die klaar is voor de toekomst. We verbouwen zo duurzaam mogelijk. Met duurzame materialen waar dat kan, overal ledverlichting, efficiëntere verwarming door restwarmte in te zetten en moderne klimaatbeheersing. Ook wekt Avans deels eigen energie op met zonnepanelen.
Daarnaast zorgen we dat ruimtes flexibel zijn, zodat Avans ook in de toekomst kan inspelen op eigentijdse behoeften. We hebben daarbij goed geluisterd naar wat studenten en medewerkers willen. De inrichting van het nieuwe Xplora – de centrale studieplek – is daar een mooi voorbeeld van. Met veel werkplekken en verschillende mogelijkheden om samen te werken. 

Planning 

De verbouwing startte in oktober 2015 en duurt 2 jaar. We verbouwen in fasen. De 11.000 studenten en 700 medewerkers kunnen daardoor gewoon doorstuderen en doorwerken. Zo blijft de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd.
Meer informatie over de planning vind je via deze link. 

Vragen of tips? 

Mail uw vragen of tips naar renovatie@avans.nl   

Laatst bijgewerkt op 12 december 2016.